Motorlu Araçlar Teknolojisi

Motorlu Araçlar Teknolojisi

27.02.2022 414

Çağdaş yaşamın vazgeçilmez araçlarından olan otomobiller, ilk üretimine başladığı tarihten günümüze kadar büyük gelişme göstermiştir. Otomotiv sektörü dünyada ve Türkiye'de yük ve insan taşıma amacına yönelik olarak imal edilmiş olan motorlu araçları kapsayan lokomotiv sektörlerden biridir.

Otomotiv sekörü demir-çelik,  petrokimya, lastik, elektrik-elektronik gibi sektörlerdeki teknolojik gelişmelerin sürükleyicisidir. Turizm, alt yapı, inşaat, ulaştırma ve tarım sektörlerinin gereksinim duyduğu her çeşit motorlu araç da yine otomotiv ürünleri ile sağlanmaktadır. Bu nedenle sektördeki değişimler ekonominin tümünü yakından etkilemektedir. 

Türkiye'de otomotiv sektörünün kuruluşu yakın bir geçmişe dayanmasına rağmen hızlı bir gelişme göstererek ülkemizde üçüncü büyük sektör konumuna gelmiştir. Türkiye'de otomotiv sektöründe ana sanayine 17, yan sanayide ise 1100 civarında firma faaliyet göstermektedir. Sektör doğrudan ve dolaylı olartak 500.000 kişiye iş olanağı sağlamaktadır. Türkiye'deki otomotiv sanayi, üretimde ulaşılan kalite süreci ve yüksek verimlilik nedeni ile uluşlararası pazarlar için yeni bir üretim merkezi haline gelmiştir. Bu bilgiler ışığında Hadi Altun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümü olarak personel ve ekipmanlarıyla otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacını gidermek için tüm gücüyle eğitim vermektedir.